Продукти:
- 400 гр телешка кайма
- 500 гр праз
- 1 глава лук
- 2-3 с.л. домашна подправка "различни зеленчуци" (или по малко настърган морков, червена чушка и доматено пюре)
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- сол на вкус
- мазнина по избор
Каймата се омесва със ситно нарязания кромид лук и се овкусява с черния пипер. Оформят се средно големи кюфтенца, които се слагат в сгорещения тефлонов тиган (със съвсем малко мазнина) докато се зачервят и от двете страни. Отделно в малко мазнина се задушава домашната подправка "различни зеленчуци" с нарязания на едро праз. Добавя се вода (количеството е според предпочитанията) и се оставя на котлон, докато празът поомекне. Така приготвената плънка се изсипва в тавичка, нареждат се кюфтенцата, и се запича във фурната за около 20-30 минути. Периодично кюфтенцата се обръщат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар