сряда, 28 януари 2009 г.

Телешки кюфтенца в легло от задушен праз

Рецепта на мартеа
Продукти:
  • 400 гр телешка кайма
  • 500 гр праз
  • 1 глава лук
  • 2-3 с.л. домашна подправка "различни зеленчуци" (или по малко настърган морков, червена чушка и доматено пюре)
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • мазнина по избор
Приготвяне:
Каймата се омесва със ситно нарязания кромид лук и се овкусява с черния пипер. Оформят се средно големи кюфтенца, които се слагат в сгорещения тефлонов тиган (със съвсем малко мазнина) докато се зачервят и от двете страни. Отделно в малко мазнина се задушава домашната подправка "различни зеленчуци" с нарязания на едро праз. Добавя се вода (количеството е според предпочитанията) и се оставя на котлон, докато празът поомекне. Така приготвената плънка се изсипва в тавичка, нареждат се кюфтенцата, и се запича във фурната за около 20-30 минути. Периодично кюфтенцата се обръщат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer