сряда, 28 януари 2009 г.

Яйца а-ла-паризиен

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 250 г гъби
  • 1/2 буркан домати (3 домата)
  • 1 стрък зелен лук (малка глава кромид)
  • 1 стрък целина
  • 1 скилидка чесън
  • магданоз
  • 4 яйца
  • 2 с. л. краве масло (40-50 г)
  • 1 щипка захар
  • сол на вкус

Гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно.Доматите се пасират заедно с целината, лука, сол и малко захар (за да не киселеят доматите).В тиган на силен огън се загрява маслото и гъбите се запържват за 5-6 минути при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената смес, разбърква се и се проверява на сол. Ястието се разпределя в намаслени гювечета, отгоре се счупва по едно яйце. Пекат се във фурна около 15 минути при температура 220 градуса, докато яйцата се забулят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer