От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 250 г гъби
- 1/2 буркан домати (3 домата)
- 1 стрък зелен лук (малка глава кромид)
- 1 стрък целина
- 1 скилидка чесън
- магданоз
- 4 яйца
- 2 с. л. краве масло (40-50 г)
- 1 щипка захар
- сол на вкус
Гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно.Доматите се пасират заедно с целината, лука, сол и малко захар (за да не киселеят доматите).В тиган на силен огън се загрява маслото и гъбите се запържват за 5-6 минути при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената смес, разбърква се и се проверява на сол. Ястието се разпределя в намаслени гювечета, отгоре се счупва по едно яйце. Пекат се във фурна около 15 минути при температура 220 градуса, докато яйцата се забулят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар