сряда, 28 януари 2009 г.

Картофена пица

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 300 г стерилизирани домати
  • 50-100 г маслини
  • 2 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. каперси
  • 1/2 ч. л. босилек (сух)
  • 150 гр.сметана
  • 3-4 с. л. зехтин
  • 3-4 с. л. галета
  • 1 щипка сол 
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. След това се пресоват и се овкусяват със сол и 1 с. л. зехтин. Лукът се нарязва на колелца и се запържва в мазнината за около минута. Доматите се пасират и се прибавят към лука. Овкусява се с подправките и се вари на тих огън около 15 минути. Тава за печене се намазнява и се поръсва с галета. В нея се разстила 1/2 от картофеното пюре, върху него се сипва доматената плънка. Отгоре се разпределят нарязаните обезкостени маслини и кисели краставички, каперсите и сметаната. Накрая се разстила и останалото картофено пюре и се пече 20-30 минути при температура 220 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer