(индийска кухня)
- 500 г пресен спанак, изчистен от стъблата;
- 2 ч. ч. (500мл) кисело мляко;
- 1 ч. л. кимион, изпечен на сухо и смлян;
- 1/2 ч. л. гарам-масала;
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер;
- 1 ч. л. сол;
- 4 с. л. семена кориандър (смлян кориандър);
- 2 с. л. семена кимион;
- 2 с. л. черен пипер на зърна;
- 2 ч. л. семена кардамон;
- 1 ч. л. цял карамфил;
- 2 канелени пръчици (по 5 см)
2. След това спанакът се отцежда добре от водата и се нарязва наедро
3. Киселото мляко се сипва в широка купа и се овкусява с подправките
4. Нарязаният спанак се сипва в купата и се разбърква добре.
5. Палак раита може да се поднесе като предястие или като освежаваща гарнитура към празнично меню.
6. За да се приготви гарам-масала, всяка подправка се запича в сух тиган, като тиганът се разклаща енергично, докато подправката потъмнее и започне да издава характерен аромат на препечено. След като се запекат всички подправки, се смесват и се смилат заедно в електрическа кафемелачка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар