събота, 31 януари 2009 г.

Ливанска крем супа от леща (От “Време за готвене”)

От готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:
300 гр белена червена леща
1 кубче бульон
200 гр лук
200 гр моркови
3 щипки кимион
2 с. л. доматено пюре
50 мл олио
Приготвяне:
Нарежете лука и морковите на едро. Поставете ги в тенджера да се запекат леко. Налейте 50 мл олио и пържете много кратко. Отстранете тенджерата от котлона. Налейте 1 л вода. Добавете лещата, стрития бульон, малко сол и щипка кимион. Върнете съда на котлона и варете 20 мин. с капак на силен огън. Готовата супа поръсете с останалия кимион и пасирайте до гладка еднородна смес. Супата сервирайте по желание украсена с малко доматено пюре

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer