От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 2 1 /2 чаени чаши фасул
- 1 /2 ч. чаша олио
- 10-12 сухи червени пиперки
- 2 глави лук
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- джоджен и сол на вкус
Фасулът се залива с кипяща подсолена вода, захлупва се добре и се оставя 10-15 минути да набъбне. След това се прецежда и се счуква. Пиперките, предварително почистени от дръжките и семето, се накисват в топла вода да омекнат. Прави се запръжка от олиото, нарязания на ситно лук, червения пипер. Изсипва се върху фасула. Избърква се с джоджена и солта и се пълнят пиперките. Нареждат се в тенджера, заливат се със зелев сок или вода и се варят, затиснати с чиния. Поднасят се студени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар