- 1 заек
- 50-100 г. бекон
- 150 г. печурки
- 2 моркова
- 100 грамова глава целина
- 100 мл. бяло вино
- 50 мл. олио
- 1 глава кромид лук
- 1 стрък праз лук
- 10 главички арпаджик
- 2 скилидки чесън
- 2-3 зърна бахар
- сол и черен пипер на вкус
- масло за намазване
Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички) , и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.
Няма коментари:
Публикуване на коментар