вторник, 27 януари 2009 г.

Пиле по студентски

  • 1 пиле (бутчета, гърди или всякакво пилешко месо)
  • 1-2 глави лук
  • 2-3 моркова
  • 1 лимон
  • чубрица
  • черен и червен пипер
  • куркума
  • розмарин
  • зеленчуков бульон
  • олио, сол

Пилето се нарязва на порции и се намазва с маслото ( или с маргарин) . Лукът и лимонът се нарязват на кръгчета, а морковите - на лентички. В една купа се смесват бульона със с подправките и се рабъркват с олио. Една торбичка за печене се намазва с мазнина, нареждат се лукът, морковите и 2 - 3 резена лимон. Върху тях се слагат порциите месо, които се овалват в подправките, а остналите резени лимон се слагат върху месото. Пече се в силно загрята фурна.
Ако нямате торбичка за печене, може зеленчуците да се наредят диркетно в тавата и тя да се покрие с фолио. Тогава се пече в умерено загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer