вторник, 27 януари 2009 г.

Пиле "Мелбърн"

От "Перфектната вечеря"
  • 1 пиле
  • 220 гр. олио
  • 30 гр. масло
  • 15 мл. Бяло вино
  • 30 гр. месен бульон
  • 50 гр. доматено пюре
  • 10 гр. патладжани
  • 10 гр. домати
  • 20 гр. чесън
  • магданоз, сол
Филето и бутчетата на пилето се запържват в олио, заливат се с бяло вино и месен бульон, добавя се дом.пюре, за да придаде розов цвят на соса. Посолява се, подправя се със ситно нарязаният магданоз и се задушава. Месото се сервира, залято със соса , в който се е задушавало.
Като гарнитура се поднасят изпържени в равни часи масло и олио патладжани, предварително осолени и отцедени. Върху тях се поставят нарязаните и леко запържени домати и чесън. Цялото се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer