понеделник, 26 януари 2009 г.

Прегръдката на Стефани

от "Перфектната вечеря"
  • 1 пиле (около 1,700 кг)
  • 500 г кайма-овкусена с подправки по вкуса (чубрица, червен пипер, сол, кимион)
  • 4 моркова
  • 2 малки глави лук (или 6-7 главички арпаджик)
  • 4 кисели краставички
  • 200 г. гъби
1. Морковите се почистват и се сваряват. Каймата се омесва с гъбите.
2. Пилето се обезкостява, осолява се отвътре и отвън и в него се слага един пласт кайма.
3. Върху каймата се слагат морковите - цели, целите глави лук, целите краставички и се покриват с още един пласт кайма.
4. След това пилето се зашива.
5. Отгоре се намазва със смесени олио и червен пипер и се пече във фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer