Продукти:
- 2 пилешки бутчета
- 100 мл соев сос
- 2 скилидки чесън
- 1-2 с. л. олио
- 1/2 ч. л. настърган джинджифил
- 2 домата
- 10-12 листа пресен босилек
- 2 с. л. зехтин
- сол на вкус
1. Бутчетата се нарязват на порционни парчета.
2. Скилидките чесън, джинджифилът, соевият сос и олиото за маринатата се смесват и се пасират.
3. Месото се залива с приготвената смес, разбърква се и се маринова от 2 до 24 часа
4. Маринованите бутчета се пекат върху предварително загрят тиган по около 1 минута от всяка страна.
5. След това се поставят в йенска тенджера и се заливат с останалата част от маринатата.
6. Съдът се затваря с метално фолио и бутчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 5-7 минути. След това фолиото се отстранява и месото се пече още 10-13 минути.
7. Доматите се нарязват на дебели шайби и се слагат в купа.
8. Подправят се с наситнен босилек, поливат се със зехтин и се посоляват.
9. Овкусените домати се слагат в загрят тиган и се запичат за около 20 секунди.
10. Ястието се сервира, като в порционна чиния се слагат шайби домат и върху тях се редят порциите пилешко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар