От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 400 г ориз
- 2 глави кромид лук ( 300 г)
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 домат
- 50 г краве масло
- 3-4 зърна кардамон
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. канела
В дълбока тенджера се загряват маслото и зехтинът. Поставя се наситненият лук и се пържи на умерен огън 10 минути, като непрекъснато се разбърква. Добавят се наситненият чесън и оризът. Пържи се 3-4 минути, като се бърка. Ароматизира се с канела, кардамон, кимион, сол. Налива се 1 л вода, силата на котлона се намалява. Посолява се. Къкри под капак на много слаб котлон около 10 минути. Морковът и чушките се нарязват на ситни ивички. Поръсват се върху ориза. Доматът се обелва и се нарязва наситно, поставя се върху зеленчуците. Посолява се, но без да се разбърква. Задушаването трае още 10 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изпръхне за 3-4 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар