сряда, 28 януари 2009 г.

Калугерска салата

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 5-7 бр. (450 г) чушки
  • 1 ч.ч. (300 г) готово кьопоолу
  • 1/2 или 1 бр. (100 г) краставица
  • 3 с.л. (30 мл) растителна мазнина (зехтин)
  • копър
  • оцет
  • сол
Чушките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, посоляват се леко отвътре и се поливат с оцет и зехтин. Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета, които се размесват със ситно нарязан копър и малко сол. С тази смес се пълнят чушките. Готовото кьопоолу се поставя в средата на чинията за поднасяне, а наоколо се нареждат напълнените чушки. Салатата се украсява се кръгчета от червени домати, полива се с оцет и зехтин и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer