сряда, 28 януари 2009 г.

Бърза гъцка мусака

От Готварския форум на Бг-мамма

Нарязват се на колелца 2-3 патладжана, осоляват се и стоят 1-2 часа, отцеждат се, изпържват се леко, изваждат се и се слагат върху кухненска хартия да се отцедят от олиото. В същата мазнина се задушава нарязан кромид лук, прибавят се настъргани домати, чесън, магданоз, малко захар, сол, черен пипер.
В йена се настъргва кашкавал или се нарязват тънки филийки от него, отгоре изпържения патладжан, а върху него доматената смес.Върху нея се изсипва сирене, бяло натрошенo или настъргано. Върху сиренето се подреждат кръгчета пушено или топено сирене.
Пече се като преди поднасяне се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer