сряда, 28 януари 2009 г.

Картофена чорба с печен лук

Рецепта на Иван Звездев
  • 3 картофа (600-700 г)
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 1 резен целина
  • 6 с. л. олио
  • 2 с. л. оцет
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1-2 стръка целина
  • 1 ч. л. Мащерка
1. Чесънът се запича на сух тиган заедно с обелките за 10-15 минути
2. Лукът, целината и морковите се режат наситно и се сваряват заедно с 3 с. л. олио за 10 минути в подсолена вода. Прибавят се нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари още 5 минути. Овкусява се с накълцаните листа целина, магданоз и останалите подправки, разбърква се и се оттегля от котлона.
3. Изпеченият чесън се обелва и се намачква или счуква в хаванче заедно с 1-2 с. л. олио и 2 с. л. оцет. Така приготвената кашичка може да се излее при готовата вече чорба или да се предложи в купичка за индивидуално овкусяване.

Към готовата чорба може да се добваи 1 лъжица заквасена сметана

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer