- 3 картофа (600-700 г)
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- 1 резен целина
- 6 с. л. олио
- 2 с. л. оцет
- 3-4 скилидки чесън
- 1-2 стръка целина
- 1 ч. л. Мащерка
2. Лукът, целината и морковите се режат наситно и се сваряват заедно с 3 с. л. олио за 10 минути в подсолена вода. Прибавят се нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари още 5 минути. Овкусява се с накълцаните листа целина, магданоз и останалите подправки, разбърква се и се оттегля от котлона.
3. Изпеченият чесън се обелва и се намачква или счуква в хаванче заедно с 1-2 с. л. олио и 2 с. л. оцет. Така приготвената кашичка може да се излее при готовата вече чорба или да се предложи в купичка за индивидуално овкусяване.
Към готовата чорба може да се добваи 1 лъжица заквасена сметана
Няма коментари:
Публикуване на коментар