четвъртък, 29 януари 2009 г.

Фритата с тиквички

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:
  • 3 тиквички
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 гр.спанак
  • 30 гр.кр.масло
  • 1/2 ч.лъж.риган
  • 1/2 ч.лъж.босилек
  • 5 яйца
  • сол
  • черен пипер
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно се задушават в маслото. След това се прибавят и тиквичките и нарязаният на дребно спанак -задушават се на тих огън за около 5 мин. В купа се разбиват яйцата заедно с подправките. Към тях се прибавят задушените зеленчуци и сместа се изсипва в кръгла тавичка, намазана с масло - пече се 20 мин. в загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer