четвъртък, 29 януари 2009 г.

Полента

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на ДидиП

Продукти за 4 порции

  • 3 3/4 ч.ч. (900мл.) вода
  • 1 1/4 ч.ч.(175гр) царевичен грис
  • 2 с.л. краве масло
  • сол, черен пипер, пикантина и др.

В кипящата вода се слагат подправките, маслото и се сварява царевичния грис, докато стане много гъсто и започне да се отлепя от стените.Готовата смес се прехвърля в тавичка,  разстила се на пласт дебел 2,5см. и се оставя да изстине напълно. После се нарязват на резени, всеки се намазнява с мазнина смесена с пикантина (пикантината е по желание). Пече се под грил и от двете страни.

Така намазнени резените могат да се печат и на тефлонов тиган, но на грил става по-добре, стават много хрупкави. Чудесни са вместо хляб със зеленчукова супа и салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer