- 1 маруля;
- 2 големи домата;
- 1/2 краставица;
- 1 глава червен лук;
- 100 г сирене "Фета";
- за заливката:
- 8 с. л. зехтин;
- 2 с. л. лимонов сок;
- 1 скилидка чесън;
- 1 с. л. наситнен пресен риган;
- сол и черен пипер на вкус;
- резени лимон и кервиз за украса
1. Краставицата се нарязва на колелца, доматите – на резени, лукът – на тънки полумесеци, сиренето – на кубчета. Листата на марулята се отделят едно от друго, измиват се добре и се накъсват в дълбока чиния.
2. Върху листата салата се слагат нарязаните домати, краставица, лук и сирене "Фета".
3. Скилидката чесън се счуква и се слага в буркан с винт заедно с останалите съставки за заливката. Бурканът се затваря и се разтръсква добре. Салатата се овкусява със заливката, украсява се с резените лимон и кервиза и се сервира
Няма коментари:
Публикуване на коментар