сряда, 28 януари 2009 г.

Гръцка салата

От сайта "Перфектната вечеря"
  • 1 маруля;
  • 2 големи домата;
  • 1/2 краставица;
  • 1 глава червен лук;
  • 100 г сирене "Фета";
  • за заливката:
  • 8 с. л. зехтин;
  • 2 с. л. лимонов сок;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 с. л. наситнен пресен риган;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • резени лимон и кервиз за украса

1. Краставицата се нарязва на колелца, доматите – на резени, лукът – на тънки полумесеци, сиренето – на кубчета. Листата на марулята се отделят едно от друго, измиват се добре и се накъсват в дълбока чиния.
2. Върху листата салата се слагат нарязаните домати, краставица, лук и сирене "Фета".
3. Скилидката чесън се счуква и се слага в буркан с винт заедно с останалите съставки за заливката. Бурканът се затваря и се разтръсква добре. Салатата се овкусява със заливката, украсява се с резените лимон и кервиза и се сервира

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer