От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на ДидиП
Продукти:
- 1 зелка
- 200-300гр. пушено пуешко (може и друго)
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 пиперки
- 2 моркова
- олио
- сол, червен пипер, риган, мащерка, чубрица, тарос
Нарязаното зеле се слага в голяма тава заедно с лука, чушките, морковите, чесъна, солта, подправките и олиото. От ригана, мащерката и тароса се слага малко по-малко от 1 кафяна лъжичка. Обърква се всичко, пече се в тавичка, в която се долива вода колкото да не загори. Накрая не трябва да има сок. Пуешкото се нарязва на малки парченца и се слага към края на печенето - 5-10мин. преди да се извади от фурната.
Придобива много хубав пушен аромат, от там и името му.
Няма коментари:
Публикуване на коментар