четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пушено зеле

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на ДидиП

Продукти:

  • 1 зелка
  • 200-300гр. пушено пуешко (може и друго)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 пиперки
  • 2 моркова
  • олио
  • сол, червен пипер, риган, мащерка, чубрица, тарос

Нарязаното зеле се слага в голяма тава заедно с лука, чушките, морковите, чесъна, солта, подправките и олиото. От ригана, мащерката и тароса  се слага малко по-малко от 1 кафяна лъжичка. Обърква се всичко, пече се в тавичка, в която се долива вода колкото да не загори. Накрая не трябва да има сок. Пуешкото се нарязва на малки парченца и се слага към края на печенето - 5-10мин. преди да се извади от фурната.

Придобива много хубав пушен аромат, от там и името му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer