четвъртък, 29 януари 2009 г.

Петровски пилешки курбан

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Морена

Продукти:

  • 1 пиле
  • 1 гл. лук
  • 1-2 моркова
  • 1 даф.лист
  • 4 бр. карамфил
  • 1/2 гл. целина
  • 100 гр пресни гъби
  • 100 гр зелени домати ( по желание)
  • 2 бр. зелени пиперки
  • 2 с.л. зеленчукова подправка (вегета)

Лука се сцепва на 4 и се набожда с карамфила. Пилето се нарязва на порции, залива се със студена вода, прибавят се лукът, морковът и целината, нарязани на едро и дафинов лист. Слагат се на огъня и се варят, докато месото омекне. Зеленчуците се изваждат, нарязват се на ситно и се връщат, като се прибавя чубрица. Врят още 5 минути. Прибавя се зеленчуковата подправка и ври още 10 минути.

Сервира се със счукан чесън и лимонов сок/оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer