събота, 31 януари 2009 г.

Терин с патладжани

От сайта Готварство Георгиеви

Продукти:
  • 4 патладжана
  • 3 тиквички
  • 3 домата
  • 3 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 3 супени лъжици олио
  • сол
Приготвяне:
Патладжаните се обелват на ивички (обелките се запазват) , посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Заливат се с малко олио и се пекат 40 минути в силно загрята фурна при температура 200 градуса. Лукът, тиквичките и чушките се нарязват на едри кубчета, доматите и чесънът - на дребно. В загрятото олио се пържи първо лукът, после чушките и накрая тиквичките. Задушават се 5 минути на тих огън. Прибавят се доматите, чесънът и нарязаните на кубчета изпечени патладжани. За да се уплътни сместа, се натрошават 2 филии хляб. Посолява се и се маха от котлона. Форма за кекс се покрива с намаслена хартия за печене. Обелките от патладжаните се нареждат на дъното и по стените. Зеленчуковата смес се изсипва внимателно, повърхността се изравнява. Пече се на водна баня при температура 180 градуса 40 минути. След това внимателно се изважда върху плато, с много остър нож се нарязва на филийки и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer