събота, 31 януари 2009 г.

Печени зеленчуци на скара

От сайта Готварство Георгиеви
  • 4 тиквички
  • 4 чушки
  • 3 патладжана
  • 2 глави лук
За маринатата:
  • 2-3 клонки мащерка
  • 4-5 скилидки чесън
  • сок от 1/2 лимон
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч. л. сух риган
За доматената заливка
  • 4-5 домата, около 1 кг
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с. л. олио
  • 1 с. л. оцет
  • 1 ч. л. босилек
  • 1 с. л. магданоз
Патладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките - на половини. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес. Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат 10-15 минути. След това се пекат на скара по 5-10 минути от всяка страна. Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със сол, оцет, олио, ситно нарязан магданоз, счукан чесън и босилек. Разбърква се хубаво. Зеленчуците се заливат със соса и се сервират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer