От сайта Готварство Георгиеви
- 4 тиквички
- 4 чушки
- 3 патладжана
- 2 глави лук
За маринатата:
- 2-3 клонки мащерка
- 4-5 скилидки чесън
- сок от 1/2 лимон
- 2 с. л. олио
- 1 ч. л. сух риган
За доматената заливка
- 4-5 домата, около 1 кг
- 2 скилидки чесън
- 4 с. л. олио
- 1 с. л. оцет
- 1 ч. л. босилек
- 1 с. л. магданоз
Патладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките - на половини. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес. Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат 10-15 минути. След това се пекат на скара по 5-10 минути от всяка страна. Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със сол, оцет, олио, ситно нарязан магданоз, счукан чесън и босилек. Разбърква се хубаво. Зеленчуците се заливат със соса и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар