сряда, 28 януари 2009 г.

Кале (Кисело зеле с ориз)

От Готварския форум на БГ-мамма

  • Продукти:
  • 1 средна кисела зелка
  • 1 к. ч. ориз
  • 1 глава лук
  • 1 ч. л. джоджен
  • 1 с. л. червен пипер
  • 7-8 с. л. oлио
Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето без да покрива ориза. Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути.  В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer