От Готварския форум на БГ-мамма
- Продукти:
- 1 средна кисела зелка
- 1 к. ч. ориз
- 1 глава лук
- 1 ч. л. джоджен
- 1 с. л. червен пипер
- 7-8 с. л. oлио
Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето без да покрива ориза. Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути. В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране
Няма коментари:
Публикуване на коментар