- 1 пакет спагети
- 20 гр. масло
- 200 гр. заквасена сметана
- 200 гр. замразен спанак (нарязан на ситно)
- 20-30 гр. брашно (за сгъстяване на соса)
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- босилек
- магданоз
- сол
В тенджерка се задушават нарязаните на ситно лук и чесън. Като омекнат се прибавя замразеният спанак. Посолява се. Налива се половин ч. чаша вода и се вари 3-4 мин. Добавя се брашното, разбъркано с малко вода, вари се при непрекъснато бъркане още 2-3 мин. Слага се сметаната, разбърква се хубаво и се долива 1 ч. ч. вода. Вари се десетина минути, като при необходимост се добавя още вода или брашно (ако е много рядък соса) . 2-3 мин. преди да се свали от огъня се добавят магданоза и босилека.
Може да сложите и гъбки.
Подобни спагети стават и с броколи или карфиол, вместо спанак.
Няма коментари:
Публикуване на коментар