Продукти:
- 1,5 – 2 кг свински бут
- пушен бекон
- масло
- 2 моркова
- магданоз
- 2-3 стръка лук
- 1 дафинов лист
- 15-20 зърна черен пипер
- 1/2 чаша вино
- гъби
В свинския бут се правят дълбоки разрези. Бекона се нарязва на ивици. Морковите и лукът се нарязват на колелца. Месото се шпикова с ивици бекон, кръгчета морков и лук. Посолява се. В разрезите се слагат парчета масло. Месото се завързва, за да не се разтваря. В тавата се наливат 2 чаши гореща вода, добавят се 1 дафинов лист и 15-20 зърна черен пипер и се пече във фурна. Накрая се налива виното. Гъбите се нарязват и се запържват в тиган със сгорещено олио. Добавят се останалите моркови и лук и се запържват. Запържените гъби и зеленчуци се сипват в тавата при изпеченото месо. Добавят се няколко парчета топено сирене.9. Тавата се завива с фолио, ястието се връща във фурната и се запича за кратко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар