сряда, 28 януари 2009 г.

Лучена супа

Рецепта на Ками
Продукти:
  • 3-4 кг кромид лук
  • 5-6 малки картофа
  • дафинов лист
  • мащерка
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 кубчета зеленчуков бульон
  • олио
  • сол на вкус
  • бял, черен и червен пипер
  • сметана
Приготвяне:
Кромидът се реже на едри парчета и се задушава леко в малко олио. Прибавят се обелените и нарязани на малки парченца картофи. Подправя се с дафинов лист, мащерка, чесън, кубчета бульон, сол и пипер. Налива се вода (трябва да е един пръст над нивото на лук и се вари 30 минути. След това бульонът се прецежда. В подходящи купички се налива бульона. Всяка порция се гарнира със сметана и се поръсва с нарязан наситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer