Продукти:
- 3-4 кг кромид лук
- 5-6 малки картофа
- дафинов лист
- мащерка
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 кубчета зеленчуков бульон
- олио
- сол на вкус
- бял, черен и червен пипер
- сметана
Кромидът се реже на едри парчета и се задушава леко в малко олио. Прибавят се обелените и нарязани на малки парченца картофи. Подправя се с дафинов лист, мащерка, чесън, кубчета бульон, сол и пипер. Налива се вода (трябва да е един пръст над нивото на лук и се вари 30 минути. След това бульонът се прецежда. В подходящи купички се налива бульона. Всяка порция се гарнира със сметана и се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар