- Глава броколи и/или карфиол
- 6-7 картофа
- 5-6 моркова
- гъби
- лук или чесън
- 1 кубче бульон
- малко брашно
- сол
- подправки - розмарин, тарос (естрагон)
Междувременно запържвате 2-3 лъжици брашно в малко зехтин или масло, добавяте предварително разтворения бульон и бъркате с дървена лъжица до получаване на бял сос, който можете допълнително да овкусите и с подправки по желание. Ако стане на бучки, пасирайте. Може да добавите и малко лимонов сок, а ако го разбиете заедно с голямо количество зелени подправки, ще получите зелен сос.
Зеленчуците се заливат със соса направо в чинията или сосът се поднася в отделна каничка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар