вторник, 27 януари 2009 г.

Рататуй

Продукти за 3-4 души:
  • 4-5 глави лук
  • 2-3 патладжана
  • 6-7 хубави месести червени чушки
  • 2-3 тиквички
  • Хубаво узрели домати
  • Сол
  • Мащерка
Лукът се нарязва много на едро, може и на 4-5 парчета. Поръсва се със зехтин и се запича леко във фурната. Добавят се нарязаните на едри кубчета патладжан, тиквички и пиперки. Пече се до готовност. Междувременно доматите се попарват и нарязват на ситно. Когато зеленчуците са опечени, прибавят се доматите и мащерката и се разбърква лекичко. Връща се във фурната за 2-3 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer