четвъртък, 29 януари 2009 г.

Печена риба с маслини

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Морена

Продукти:

  • 2 по-едри скумрии
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 в. ч. бяло вино
  • 3 домата
  • 1 шепа черни маслини
  • 1 ч. л. риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко стръка магданоз
Рибата се почиства и филетата се отделят. В тиган се налива олиото и за минута се запържва нарязаният на дребно лук, прибавят се счуканите скилидки чесън, пържи се 20 секунди и се разрежда с виното. Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към соса. Овкусява се с подправките. Добавят се почистените от костилките маслини. Филетата се подреждат в намаслена тава и се заливат със соса. Пекат се 20 минути при температура 200 градуса. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer