От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Морена
Продукти:
- 2 по-едри скумрии
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 в. ч. бяло вино
- 3 домата
- 1 шепа черни маслини
- 1 ч. л. риган
- сол и черен пипер на вкус
- няколко стръка магданоз
Рибата се почиства и филетата се отделят. В тиган се налива олиото и за минута се запържва нарязаният на дребно лук, прибавят се счуканите скилидки чесън, пържи се 20 секунди и се разрежда с виното. Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към соса. Овкусява се с подправките. Добавят се почистените от костилките маслини. Филетата се подреждат в намаслена тава и се заливат със соса. Пекат се 20 минути при температура 200 градуса. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар