четвъртък, 29 януари 2009 г.

Мерлуза със зеленчуци

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Морена

Продукти:

  • 1 кг филе от мерлуза
  • 1 глава лук
  • 2 тиквички
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • 3 с. л. бяло вино
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. босилек
  • 4 с. л. олио
  • сол и черен пипер на вкус
Рибата се подрежда в намаслена тава. Лукът и тиквичките се нарязват на ивички, чушките – на кръгчета. Лукът се запържва за една минута в олио. Прибавят се нарязаните тиквички и чушки. Задушават се 5 минути. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати. Задушените зеленчуци се изсипват върху рибата. Добавят се предварително смесените вино, лимонов сок и подправки. Ястието се пече 30 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer