От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Морена
Продукти:
- 1 кг филе от мерлуза
- 1 глава лук
- 2 тиквички
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 домата
- 3 с. л. бяло вино
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. босилек
- 4 с. л. олио
- сол и черен пипер на вкус
Рибата се подрежда в намаслена тава. Лукът и тиквичките се нарязват на ивички, чушките – на кръгчета. Лукът се запържва за една минута в олио. Прибавят се нарязаните тиквички и чушки. Задушават се 5 минути. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати. Задушените зеленчуци се изсипват върху рибата. Добавят се предварително смесените вино, лимонов сок и подправки. Ястието се пече 30 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар