- шаран
- лук- 1 голяма глава
- домати - към 1.5 кг
- червен пипер
- черен пипер - зърна
- дафинов лист 1-2 бр.
- олио и сол
- захар 1- 2 ч.л(по желание)
Настъргват се доматите на ренде, за да се получи доматен сос без люспите. Количеството им е пожелание. Изпаряват се малко. След това се запържва лук, добавя се червен пипер, сол на вкус, захарта и изпарените домати, зърната черен пипер и дафинов лист и се задушава.
Шарана се слага в тава, посолява се, полива се с олио и се запича за около 10 - 15 минути. Около рибата се изсипва готовия доматен сос и се пече отново до готовност (става бързо , защото всички съставки вече са претърпели известна термична обработка).
Няма коментари:
Публикуване на коментар