вторник, 27 януари 2009 г.

Шаран с доматен сос

От Готварския форум на Бг-мамма

  • шаран
  • лук- 1 голяма глава
  • домати - към 1.5 кг
  • червен пипер
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист 1-2 бр.
  • олио и сол
  • захар 1- 2 ч.л(по желание)

Настъргват се доматите на ренде, за да се получи доматен сос без люспите. Количеството им е пожелание. Изпаряват се малко. След това се запържва лук, добавя се червен пипер, сол на вкус, захарта и изпарените домати, зърната черен пипер и дафинов лист и се задушава.
Шарана се слага в тава, посолява се, полива се с олио и се запича за около 10 - 15 минути. Около рибата се изсипва готовия доматен сос и се пече отново до готовност (става бързо , защото всички съставки вече са претърпели известна термична обработка).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer