От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 пиле (обезкостени гърди и бутчета)
- 100 гр.гъби
- 4 стръка праз лук (бялата част)
- 4 червени чушки
- 2-3 щипки тарос /естрагон/
- 2-3 щипки розмарин
- 2-3 щипки сол
Подправките се смесват. Пилешкото филе се подправя с половината от сместа и се начуква на пържоли. Върху всяка пържола се поставя по една чушка, бялата част на един стрък праз и по 1 лъжица от предварително задушените гъби. След това се завива на руло, пробожда се с шишче и се поставя в намазнена тава откъм страната, от която е затворено. Така приготвените руладини се поръсват с останалата част от подправките. Около тях за аромат се слагат перата от праза и скилидките чесън (в края на готвенето се изхвърлят). Ястието се пече около 20 минути в силно загрята фурна (при температура 200-220 градуса).
Няма коментари:
Публикуване на коментар