сряда, 28 януари 2009 г.

Руладини от пиле

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 пиле (обезкостени гърди и бутчета)
  • 100 гр.гъби
  • 4 стръка праз лук (бялата част)
  • 4 червени чушки
  • 2-3 щипки тарос /естрагон/
  • 2-3 щипки розмарин
  • 2-3 щипки сол
Подправките се смесват. Пилешкото филе се подправя с половината от сместа и се начуква на пържоли. Върху всяка пържола се поставя по една чушка, бялата част на един стрък праз и по 1 лъжица от предварително задушените гъби. След това се завива на руло, пробожда се с шишче и се поставя в намазнена тава откъм страната, от която е затворено. Така приготвените руладини се поръсват с останалата част от подправките. Около тях за аромат се слагат перата от праза и скилидките чесън (в края на готвенето се изхвърлят). Ястието се пече около 20 минути в силно загрята фурна (при температура 200-220 градуса).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer