сряда, 28 януари 2009 г.

Шишчета от сом

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг сом
  • гъби
  • чушка
  • лук

за марината:

  • 2 стръка лук
  • 1 стрък чесън
  • 1 лимон
  • магданоз
  • копър
  • дафинов лист
  • олио
  • сол 
Продуктите за маринатата се слагат в купичка и се разбъркват, докато се смесят добре. Рибата се филетира, нарязва се на равни по големина кубчета и се оставя да отлежи в маринатата 10-15 минути. Зеленчуците се нарязват на едри, равни по големина парчета. На шишчетата се нанизват последователно риба, лук, гъба и чушка. Заливат се с олио и се пекат на силно загрята скара не повече от 10 минути, като се обръщат 4 пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer