От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 глава лук
- 1 стрък чесън
- 1 зелена чушка
- 4–5 с. л. слънчогледово олио
- 2 стръка целина
- 1/2 буркан стерилизирани домати
- 30 г краве масло
- 1/2 ч. л. чили сос
- 4 кренвирша
- 1/2 ч. л. риган
- сол на вкус
Лукът, чесънът и прясната зелена чушка се нарязват надребно и се задушават за 3–4 минути под капак в тенджера със сгорещеното олио. Целината се нарязва надребно и се добавя към зеленчуците в тенджерата. Стерилизираните домати се пасират. Маслото се поставя в тенджерата, изчаква се да се разтопи и се изсипва чили сосът. Прибавят се и пасираните домати, задушава се 10 минути, посолява. Правят се разрези на кренвиршите и се поставят в тенджерата, за да се задушат за около 5 минути. Ястието се поръсва с ригана 1–2 минути преди да се оттегли съдът от котлона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар