сряда, 28 януари 2009 г.

Кренвирши по креолски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 стрък чесън
  • 1 зелена чушка
  • 4–5 с. л. слънчогледово олио
  • 2 стръка целина
  • 1/2 буркан стерилизирани домати
  • 30 г краве масло
  • 1/2 ч. л. чили сос
  • 4 кренвирша
  • 1/2 ч. л. риган
  • сол на вкус

Лукът, чесънът и прясната зелена чушка се нарязват надребно и се задушават за 3–4 минути под капак в тенджера със сгорещеното олио. Целината се нарязва надребно и се добавя към зеленчуците в тенджерата. Стерилизираните домати се пасират. Маслото се поставя в тенджерата, изчаква се да се разтопи и се изсипва чили сосът. Прибавят се и пасираните домати, задушава се 10 минути, посолява. Правят се разрези на кренвиршите и се поставят в тенджерата, за да се задушат за около 5 минути. Ястието се поръсва с ригана 1–2 минути преди да се оттегли съдът от котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer