- 10-12 сушени чушки (или замразени)
- 1 голяма глава лук
- 200-250 гр. царевица
- 30-40 гр. маргарин
- 50 гр. целина
- 3 домата
- 2 скилидки чесън
- 2 щипки мащерка
- 1/2 ч. л. червен пипер
- 1 стрък копър
- сол на вкус
Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните наситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър
Малко преди плънката да се свали от огъня (трябва да остане на мазнина) , се поръсва и червеният пипер
Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар