четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пълнени чушки с царевица

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 10-12 сушени чушки (или замразени)
  • 1 голяма глава лук
  • 200-250 гр. царевица
  • 30-40 гр. маргарин
  • 50 гр. целина
  • 3 домата
  • 2 скилидки чесън
  • 2 щипки мащерка
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1 стрък копър
  • сол на вкус
Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва наситно и се задушават заедно на тих огън под капак
Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните наситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър
Малко преди плънката да се свали от огъня (трябва да остане на мазнина) , се поръсва и червеният пипер
Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer