От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 300 г бамя
- 300 г ориз
- 2 царевици /или 1 малка консерва сладка царевица/
- 1 тиквичка
- 1 червена чушка
- 1 глава кромид лук
- 5-6 с. л. олио
- 1 люта чушка
- 1/4 връзка магданоз
- 1 ч. л. мащерка
- 1/4 ч. л кимион
- сол на вкус
Царевиците се обелват, измиват се и с остър нож се остъргват зърната. В тенджера се поставят кочаните, налива се 1 л вода, добавят се връзката магданоз, мащерката и 1 ч. л. сол и се оставя да се вари. Бамята се реже наедро и се слага в купа. Лукът се нарязва надребно и се кавардисва в 5-6 с. л. олио. Тиквичката се реже на малки кубчета и се прибавя към лука заедно с бамята, царевицата и нарязаната надребно чушка. След около 5-6 минути, като омекнат продуктите, се поставя оризът и се пържи, докато придобие стъклен вид. Подправя се с кимион, прехвърля се в тавичка и се залива с прецедения царевичен бульон. Пече се във фурна при температура 160 градуса, като минути преди да се извади, се поръсва с накълцаната наситно люта чушка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар