Продукти:
- 1 малка до средна глава червено цвекло
- 1/2 кг картофи
- 4-5 средни моркова
- 1 глава червен лук
- магданоз
Цвеклото, картофите и морковите се измиват и обелват. Цвеклото се нарязва или на кубчета, или на продълговати резенчета (примерно 1 на 2 см) , за да се свари по-бързо. Слага се в съд с малко вода и малко сол да ври. Картофите се нарязват на средни парчета, морковите на кръгчета. Когато цвеклото леко почне да увира, се добавят морковите и картофите. От време на време се разбърква, за да се смени мястото на зеленчуците (водата е малко и горните се готвят на пара) , и да могат картофите да се оцветят в червено.
Когато е готово, се сваля от огъня, ако има нужда се отцежда останалата вода. Добавят се нарязаният лук и магданоз.
Подправя се с лимонов сок и сметана по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар