От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko
Продукти:
- 3 глави лук
- 1 домат
- 1 червена чушка
- 1-2 с. л. сол
за дресинга:
- 2 резена джинджифил (1/2 - 1 ч. л. сух)
- 1 суха люта чушка
- 3-4 стръка магданоз
- 2 с. л. кафява захар
- 1 ч. л. смлян кориандър
- 1 ч. л. къри
- сокът от 1 лимон
Лукът се нарязва на шайби, чушката - на ивици. Посоляват се и се оставят да престоят 1/2 – 1 час, за да се отцеди сокът им. След това се изплакват. Джинджифилът се нарязва наситно и се слага в купа. Поръсва се с кориандър, налива се сокът от лимона, изсипва се кафявата захар и се подправя със стрита люта чушка, къри и наситнен магданоз. Нарязаните лук и чушка се изсипват в дресинга. Салатата се разбърква добре и се оставя да се охлади в хладилник. Сервира се с резени домати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар