петък, 30 януари 2009 г.

Индийска лучена салата

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko

Продукти:

  • 3 глави лук
  • 1 домат
  • 1 червена чушка
  • 1-2 с. л. сол

за дресинга:

  • 2 резена джинджифил (1/2 - 1 ч. л. сух)
  • 1 суха люта чушка
  • 3-4 стръка магданоз
  • 2 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • 1 ч. л. къри
  • сокът от 1 лимон

Лукът се нарязва на шайби, чушката - на ивици. Посоляват се и се оставят да престоят 1/2 – 1 час, за да се отцеди сокът им. След това се изплакват. Джинджифилът се нарязва наситно и се слага в купа. Поръсва се с кориандър, налива се сокът от лимона, изсипва се кафявата захар и се подправя със стрита люта чушка, къри и наситнен магданоз. Нарязаните лук и чушка се изсипват в дресинга. Салатата се разбърква добре и се оставя да се охлади в хладилник. Сервира се с резени домати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer