От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko
Продукти:
- 500 г замразен зелен фасул
за чътни:
- 3-4 домата
- 1 люта зелена чушка
- 1 скилидка чесън
- 5-6 резена пресен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
- 1 1/2 с. л. кафява захар
- 1/2 ч. л. кимион
Фасулът се сварява за 10-15 минути, изцежда се, изплаква се със студена вода и се изсипва в купа. Чътни се приготвя, като доматите се почистват, нарязват се на четвъртинки и се поставят в блендер. Добавят се почистените и наситнени джинджифил, скилидка чесън и люта чушка. Слагат се кафявата захар и кимионът. С пюрираната смес се залива фасулът. Преди консумация ястието трябва да престои 4-5 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар