петък, 30 януари 2009 г.

Доматено чътни със зелен фасул

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko

Продукти:

  • 500 г замразен зелен фасул

за чътни:

  • 3-4 домата
  • 1 люта зелена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 5-6 резена пресен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
  • 1 1/2 с. л. кафява захар
  • 1/2 ч. л. кимион

Фасулът се сварява за 10-15 минути, изцежда се, изплаква се със студена вода и се изсипва в купа. Чътни се приготвя, като доматите се почистват, нарязват се на четвъртинки и се поставят в блендер. Добавят се почистените и наситнени джинджифил, скилидка чесън и люта чушка. Слагат се кафявата захар и кимионът. С пюрираната смес се залива фасулът. Преди консумация ястието трябва да престои 4-5 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer