сряда, 28 януари 2009 г.

Печен джолан по кипърски с патладжан и тиквички във винен сос

Рецепта от Готварската книга на БГ-Мамма, рецепта на Ками

Продукти:
  • телешки джолан
  • 6-7 малки глави лук
  • 2-3 патладжана
  • 3 тиквички
  • 1 глава чесън
  • 2 домата
  • олио
  • сол
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 1 ч. ч. Зехтин
Приготвяне:

Патладжаните и тиквичките се нарязват по дължина на филийки с дебелина около 1 пръст. Месото се шпикова със скилидки чесън. След това се посолява леко. Шпикованото месо се поставя в тава заедно с обелените глави лук. Филийките патладжан се запържват в тиган със сгорещено олио и с тях се покриват парчетата месо. Върху патладжана плътно се подреждат филийки сурови тиквички. Посолява се леко. Доматите се нарязват на кръгчета, подреждат се върху тиквичките и се поръсват с малко сол. Накрая продуктите се заливат с бялото вино, зехтина и 1/2 ч. ч. вода. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурна. Ястието се пече при температура 200 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer