Продукти:
- телешки джолан
- 6-7 малки глави лук
- 2-3 патладжана
- 3 тиквички
- 1 глава чесън
- 2 домата
- олио
- сол
- 1 ч. ч. бяло вино
- 1 ч. ч. Зехтин
Патладжаните и тиквичките се нарязват по дължина на филийки с дебелина около 1 пръст. Месото се шпикова със скилидки чесън. След това се посолява леко. Шпикованото месо се поставя в тава заедно с обелените глави лук. Филийките патладжан се запържват в тиган със сгорещено олио и с тях се покриват парчетата месо. Върху патладжана плътно се подреждат филийки сурови тиквички. Посолява се леко. Доматите се нарязват на кръгчета, подреждат се върху тиквичките и се поръсват с малко сол. Накрая продуктите се заливат с бялото вино, зехтина и 1/2 ч. ч. вода. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурна. Ястието се пече при температура 200 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар