Продукти:
- 4 броя ципури (всяка около 250-300 г)
- 100 г масло
- 5 скилидки чесън
- сол
Приготвяне:
Приготвя се смес от пасирания (настърган) чесън, масло и сол. Почистените риби се осоляват отвън и отвътре. От всяка страна на рибите с напречно движение се правят по три дълбоки разреза по ширина. Разрезите внимателно се подсушават със салфетка. Разрезите на рибата се пълнят с пастата от масло и чесън. Рибите се пълнят отвътре с останалата маслена паста, поставят се в незалепваща тава (или в обикновена тава, покрита с хартия за печене) и се оставят да престоят. Пълнените ципури се пекат с горещ въздух в сгорещена до 200 градуса фурна от двете страни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар