вторник, 27 януари 2009 г.

Свинско със зеленчуци

От Готварския форум на Бг-мамма

Взимаш едно свинско месо - филе, бут, врат.... според гостите
и го нарязваш на дребни хапки.
Приготвяш гъби, моркови, повечко лук и други зеленчуци според сезона - целина, броколи ....
1 чаена чаша бяло вино, сол, подправки - каквито обичаш.

Та вземаш тенжерата под налягане, йенско стъкло с капак или тавичка, върху която се поствя фолио и започваш да нареждаш - кат гъби - кат месо - кат лук и моркови и пак кат месо и т.н.
Заливаш с виното, слагаш подправките и буташ на котлона (или във фурната).
Става за около 15 минути на тенджера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer