От Готварския форум на БГ-маммаПродукти:
- 600 г пилешки гърди
- 1/2 лимон
- 7–8 стръка магданоз
- 1 стрък чесън
- 1/2 с. л. мащерка
- черен пипер и сол на вкус
за гарнитурата:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 200–250 г домати
- 1 краставица
- 1 печена чушка
- 10 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
- 5–6 с. л. зехтин
- сол на вкус
Отстранява се костта от пилешките гърди и се разрязват на две. Всяка половинка се разрязва през средата с нож, така че да се получат тънки правоъгълни пържоли (може да се изтънят с чукче). Настъргва се кората на лимона, магданозът и чесънът се наситняват и всичко се прехвърля в купа. Овкусява се с мащерката и сока от лимона и се разбърква. Всяка пържола се поръсва със сол и черен пипер и се разпределя част от ароматната смес. Пържолите се поставят върху алуминиево фолио във формата на руло, като хубаво се запечатват, за да се задушат в собствения си сос. Варят се на пара около 25–30 минути. Морковът и тиквичката се нарязват на дребни кубчета, поставят се в 500 мл кипнала вода, в която предварително е стрит зеленчуковият бульон, и се оставят да врат 7–8 минути. Доматите се почистват от семето и заедно с краставицата и печените чушки се нарязват на кубчета. Прибавят се бланшираните и охладени кубчета моркови и тиквички, поръсват се с накълцаните листа босилек, сол и се поливат със зехтина. Разбъркват се добре, охлаждат се и се оставят 2–3 часа да се мариноват. Руладините се нарязват на филийки и се сервират с гарнитурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар