сряда, 28 януари 2009 г.

Измирска кавърма

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:


  • 600 гр. обезкостено агнешко месо
  • 3 глави лук
  • 1 1/2 ч. л. риган
  • 50 гр. краве масло
  • 4 с. л. олио
  • черен пипер и сол на вкус

Агнешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в нагорещеното масло. Главите лук се обелват и се измиват. Когато от месото се отдели водата, се добавят целите глави лук и се оставя да се задушава в собствен сос на тих огън около 50 минути, докато сосът се изпари. Когато месото остане на мазнина, се махат главите лук, слага се още малко масло и се подправя със сол, черен пипер, риган и копър. Разбърква се и се отстранява от котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer