сряда, 4 февруари 2009 г.

Китайска супа със гъби и оризови нудълс

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:
  • 125 гр. гъби
  • 1/2 краставица или тиквичка
  • 2 пресен лук или праз лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 шепа оризови нудълс
  • 3/4 ч.л сол
  • 1 ч.л. соев сос
Гъбите се режат на тънки филийки, краставицата се разделя на половина и се издълбава вътрешната част със семките, които се оставят на страна. Краставицата се реже на филийки също. Лука и чесъна се режат на ситно. В тенджера, уок или друг дълбок съд се слага зехтина слага се лука и чесъна да се уокне за 30 сек. След това се добавят гъбите за 2-3 мин, като се бърка непрекъснато. Добавя се малко повече от половин литър вода. Слагат се нудълсите и се вари докато станат готови (на опаковката пише колко мин. им трябва). Накрая се добавя краставицата, солта и соята. Ври още 2-3 мин. Сервира се топла, но е вкусна и студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer