От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти за 5 порции:
- 800 г филе
- 200 г лук
- 50 г растително масло
- 50 г масло
- 50 г стерилизирани гъби
- 200 г печени червени пиперки
- 250 а домати
- 1 лимон
- черен пипер, сол, магданоз
Филето се измива, почиства се от ципите, нарязва се надлъжно или диагонално на мускулните влакна и леко се начуква, посолява се и се наръсва с черния пипер. Изпича се на скара, след което се нарязва на ивички. В друг съд се задушават поотделно лукът, доматите (на кубчета) и се смесват с нарязаното филе. Така приготвените продукти се поставят в пръстени гювечета, прибавя се маслото, а най-отгоре - кръгчета домати, след което се пече.
Сервира се топло, поръсено с нарязания магданоз и лимонови резени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар