вторник, 10 февруари 2009 г.

Гювече със свинско филе

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на  amei

Продукти за 5 порции:

  • 800 г филе
  • 200 г лук
  • 50 г растително масло
  • 50 г масло
  • 50 г стерилизирани гъби
  • 200 г печени червени пиперки
  • 250 а домати
  • 1 лимон
  • черен пипер, сол, магданоз
Филето се измива, почиства се от ципите, нарязва се надлъжно или диагонално на мускулните влакна и леко се начуква, посолява се и се наръсва с черния пипер. Изпича се на скара, след което се нарязва на ивички. В друг съд се задушават поотделно лукът, доматите (на кубчета) и се смесват с нарязаното филе. Така приготвените продукти се поставят в пръстени гювечета, прибавя се маслото, а най-отгоре - кръгчета домати, след което се пече.
Сервира се топло, поръсено с нарязания магданоз и лимонови резени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer