вторник, 10 февруари 2009 г.

Салата с гъби и макарони

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei

Продукти:

  • 250 г макарони
  • 3 супени лъжици олио
  • 400 г печурки
  • 3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 1 глава лук
  • лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.
Макароните се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се разбъркват с 1 супена лъжица олио. Почистените гъби се нарязват на парченца. Чесънът се смачква и се слага в тиган на котлона заедно с 2 супени лъжици олио и маслото. Прибавят се гъбите и се запържват до зачервяване. Изваждат се и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Към тях се прибавят макароните и нарязаните на ситно сварени яйца. Салатата се поднася, украсена с колелца от лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer