От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти:
- 250 г макарони
- 3 супени лъжици олио
- 400 г печурки
- 3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица краве масло
- 3 твърдо сварени яйца
- 1 глава лук
- лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.
Макароните се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се разбъркват с 1 супена лъжица олио. Почистените гъби се нарязват на парченца. Чесънът се смачква и се слага в тиган на котлона заедно с 2 супени лъжици олио и маслото. Прибавят се гъбите и се запържват до зачервяване. Изваждат се и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Към тях се прибавят макароните и нарязаните на ситно сварени яйца. Салатата се поднася, украсена с колелца от лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар