сряда, 11 февруари 2009 г.

Пълнени тиквички

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на amei
  • 300 г кайма (смес)
  • 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
  • 8 средно големи тиквички
  • 1 връзка магданоз
  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 с. л. олио
  • сол и черен пипер на вкус
Тиквичките се изчистват и полусваряват в подсолена вода. След като изстинат, се разрязват по дължина и се издълбава вътрешността им.
Месото леко се изпържва в мазнината с малко вода. Към това се прибавя вътрешността на тиквичките, стритият чесън, нарязаните ситно гъби. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се сместа и се задушава 3-4 минути.

С получената смес се пълнят разрязаните тиквички и се нареждат в тавичка. Пекат се на умерена фурна около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer