понеделник, 16 февруари 2009 г.

Морков къри в кокос

Рецепта на Dundy Sladurska

Продукти за 4 порции:
  • 500 гр. моркови /настъргани на едро ренде или нарязани на лентички/
  • 1 бр. голяма тиквичка /нарязана на лентички може и краставица/
  • 1 ч.л. червена къри паста
  • 2 dl кокосова сметана
  • 1 с.л. къри
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 връзка пресен лук
  • щипка настъргано индрише
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • щипка кимион
  • щипка кардамон
В нагорещен тиган или дълбок съд се поставя лука и чесъна в малко мазнина или малко вода, добавят се морковите, кокосовата сметата и всички подправки бърка се енергично за 2-3 мин. Добавя се тиквичката и ястието стои още минутка на силен котлон. Сваля се от котлона и му се добавя половин връзка магданоз. Сервира се с пълнозърнести спагети, черен императорски ориз, басмати или според вкуса ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer