Рецепта на Dundy Sladurska
Продукти за 4 порции:
- 500 гр. моркови /настъргани на едро ренде или нарязани на лентички/
- 1 бр. голяма тиквичка /нарязана на лентички може и краставица/
- 1 ч.л. червена къри паста
- 2 dl кокосова сметана
- 1 с.л. къри
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 връзка пресен лук
- щипка настъргано индрише
- щипка сол
- щипка черен пипер
- щипка кимион
- щипка кардамон
В нагорещен тиган или дълбок съд се поставя лука и чесъна в малко мазнина или малко вода, добавят се морковите, кокосовата сметата и всички подправки бърка се енергично за 2-3 мин. Добавя се тиквичката и ястието стои още минутка на силен котлон. Сваля се от котлона и му се добавя половин връзка магданоз. Сервира се с пълнозърнести спагети, черен императорски ориз, басмати или според вкуса ви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар