сряда, 11 февруари 2009 г.

Яхния със спанак и пачи крак

Рецепта на Dundy Sladurska
  • 500 гр спанак
  • 60 гр гъби пачи крак
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 40 гр. овесени ядки
  • 10 гр. сушени листа от червено цвекло
  • 10 гр. ленено семе
  • 75 гр. сурови орехи
  • 30 гр. стафиди
  • сол на вкус
  • щипка млян кимион
  • щипка черен пипер
  • щипка сух млян джинджифил
В дълбок тиган /тефлон/ се слага спанака, лука, чесъна, пачия крак или друг вид гъби, малко вода за задушаване. След 1-2 мин се добавят овесените ядки, сушените листа от червено цвекло, лененото семе и стафидите, добавя се още около 1 ч.ч вода и се оставя да къкри на бавен огън след 10 мин се добавят подправките и солта. Оставя се още няколко минути да къкри до поемането на аромата от подправките. Сваля се от огъня и се добавят суровите орехи - обърква се и се сервира с голяма порция салата по желание и малко сок от лимон. Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer